Legea care se va aplica in orice bloc sau casa din Romania - CinemaDiz
ANUMITE PAGINI AU FOST MUTATE - VA RUGAM SA FOLOSITI BARA DE CAUTARE

Legea care se va aplica in orice bloc sau casa din Romania

Legea care se va aplica în orice bloc sau casă din România. Va fi interzis pentru chiriași sau proprietari
Legea |Românii care locuiesc de bloc de mulți ani știu că trebuie să respecte anumite reguli.

Printre acestea se numără și respectarea programului de liniște. Cei care nu o fac, vor fi sancționați contravențional. Mai mult, legea urmează să se modifice, în sensul pedepsirii şi mai aspre a celor care nu o respectă.

Este interzis pentru cei care stau la bloc ce zice Legea

Legea | Românii care nu respectă legea vor fi mai aspru sancționați. Asta se arată într-un proiect de lege aprobat de Senat în data de 5 martie. Proiectul de lege a fost depus pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1991.Este vorba despre legea care se referă la sancționarea celor care nu respectă orele de liniște publică. Proiectul este acum la Camera Deputaților, iar aceasta este for decizional.


Conform proiectului, se propune dublarea valorii amenzilor stabilite prin lege.
În prezent, legea prevede că pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00, prin producerea de zgomote, larmă sau folosirea unui aparat, obiect sau instrument muzical la volum mare în localuri sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în orice alt loc din imobilele destinate locuințelor sau situate în imediata vecinătate a acestora, se aplică o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.


Conform propunerii legislative, se propune o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei.În situația în care sunt organizate petreceri private și se utilizează echipamente muzicale la un volum care poate perturba liniștea locuitorilor, în corturi, alte structuri temporare sau în spații descoperite, situate în apropierea imobilelor cu destinație rezidențială sau cu caracter social, propunerea prevede o amendă între 4.000 și 6.000 de lei. În prezent, amenda este cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei.

Amenzile pot fi majorate până la 12.000 de lei – Legea

Legea | Potrivit proiectului, în cazul repetării infracțiunilor în decurs de 72 de ore, amenzile pot fi majorate la 6.000 – 12.000 de lei pentru următoarele fapte:

săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii sau expresii jignitoare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, care tulbură ordinea publică sau provoacă indignare ori lezează demnitatea și onoarea;

Amenzile pot fi între 4.000 și 6.000 de lei pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 8:00 și 13:00 – 14:00 prin producerea de zgomote puternice, larmă sau utilizarea la volum ridicat a oricărui aparat, obiect sau instrument muzical în:

  • localuri
  • sedii de companii
  • sau în casele persoanelor fizice
  • precum și în orice alt loc din imobilele destinate locuinței sau din imediata vecinătate a acestora

📢CINEMADIZ nu controleaza si nu este responsabil pentru nici unul dintre website-urile afisate sau pentru continutul acestora.Trimiterea la website-uri externe este cu scop strict informativ.

S-ar putea sa-ti placa si filmele de mai jos:

© 2023 ⭐️ 2024 CinemaDiz